- Minval Hukuk
- Genel
- 26 Ağustos 2024
Noter Ücretleri 2025 – Güncel Noter Vekaletname Ücreti, bir noter tarafından yapılan işlemler karşılığında 2025 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi uyarınca ödenmesi gereken ücrettir.
Noterlik işlemleri, hukuki belgelerin resmi olarak onaylanması, tescil edilmesi veya belgelenmesi gibi önemli süreçleri içerir. Türkiye’de 2025 yılı için noterlik hizmetlerine ödenecek ücretler, işlemin türüne ve kapsamına göre farklılık göstermektedir. İşte Noterlik ücretleri 2025 yılı için ne kadar olarak belirlendi:

- Güncel Noter Genel Vekaletname Ücreti: 1.000 TL
- Bu ücret, herhangi bir hukuki işlemde başkasını temsil etmek amacıyla genel vekaletname çıkartılırken ödenir.
- Araç Alım Satım Vekalet Ücreti: 1.400 TL
- Araç alım veya satımı sırasında, işlemleri sizin adınıza gerçekleştirecek birine vekalet vermek isterseniz bu ücreti ödemeniz gerekmektedir.
- Tapu Vekalet Ücreti: 2.000 TL
- Gayrimenkul işlemleri için verilen vekaletnameler, genellikle daha yüksek maliyetlidir. Tapu devir işlemleri gibi önemli işlemler için bu aralıklarda ücret ödenir. Tapuda Çıkarılacak vekaletnameler fotoğraflı olduklarından daha çok ücret ödenmesi gerekir.
- Muhasebe Vekalet Ücreti: 1.550 TL
- Muhasebe işlemleri için bir vekil tayin etmek istiyorsanız, noter huzurunda düzenlenen bu vekaletname için belirtilen ücreti ödemeniz gerekecektir.
- Noter Kağıt ve Beyanname Bedeli: 125 TL
- Noter tarafından düzenlenen belgelerde kullanılan kağıt ve beyanname için standart olarak bu ücret alınır.
- Noterde Defter Tasdik Ücreti: 800 TL
- Envanter defteri veya diğer ticari defterlerin noter onayı için ödenmesi gereken ücret, defterin sayfa sayısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.
- Noter İmza Beyannamesi Ücreti: 550 TL
- İmza beyannamesi çıkartmak için noter tarafından alınan ücret.
Güncel Noter Vekaletname Ücreti Ocak 2025
Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanununa göre aldıkları harçların yüzde otuzu oranında noter ücreti alırlar. Bu ücret, bir noterlik işleminde 44,56 TL’den az olamaz.
Noter ücreti, bir noter tarafından yapılan işlemler karşılığında 2025 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi uyarınca ödenmesi gereken ücrettir. Noterlikler, hukuki işlemleri belgelendiren ve bu belgelerin yasal geçerliliğini sağlayan kuruluşlardır. Noter ücretleri, noterlik hizmetleri kapsamında yapılan işlemin türüne göre belirlenir Noterler Birliği tarafından her sene yayımlanan Noterlik Ücret Tarifesine bağlı olarak hesaplanmaktadır.
- Belgelendirme Hizmetleri:
Noterler, hukuki işlemleri belgelendirip yasal olarak geçerliliğini sağlar. Örneğin, bir sözleşmenin noter huzurunda imzalanması, bu sözleşmenin ileride bir uyuşmazlık durumunda mahkemelerde delil olarak kullanılabilmesini sağlar.
- İşlemlerin Resmi Geçerliliği:
Noterler tarafından onaylanan belgeler, resmi geçerliliğe sahip olur. Bu, özellikle satış sözleşmeleri, vekaletnameler, vasiyetnameler ve benzeri hukuki belgeler için önemlidir. Bu belgelerin noter tarafından onaylanması, işlemin tarafları arasında güven oluşturmakla beraber kurumlarda bu belgelerin kullanılması için gereken yasal gerekliliği sağlamaktadır.
- İşlemlerin Kanuna Uygunluğunun Denetlenmesi:
Noterler, yaptıkları iş ve işlemlerde Noterlik Kanunu gereği belli yasal şartları sağlamakla yükümlüdür. Kanuna aykırı bir işlem noter tarafından onaylanmaz. Bu denetim hizmeti, noter ücretinin ödenmesini gerektirir.
- Belgelerin Saklanması ve Korunması:
Noterler, onayladıkları belgelerin bir suretini saklamakla yükümlüdür. Bu belgeler, gerektiğinde tekrar kullanılabilir veya resmi bir işlemde delil olarak sunulabilir. Bu hizmet, noter ücretinin bir parçasıdır.
Noter Vekalet Ücreti 2025
Noter Ücretleri 2025 – Güncel Noter Vekaletname Ücreti: Avukatlar vekaletname ile müvekkilleri adına vekaleten işlem yapmaktadırlar. Bu işlemler için avukat vekaletnamesi çıkarılması gerekmektedir. Avukat Vekaletnamesi noterlikler tarafından düzenlenmekte veya dışarıda düzenlenen örnekler noterlikler tarafından onaylanarak geçerlilik kazanmaktadır. Vekaletnamelerin çeşitli şekilleri bulunmaktadır.
Vekaletname ücreti vekaletin uzun olup olmamasına veya fotoğraflı olup olmamasına göre fiyatları artıp azalmaktadır.
- Avukat Vekaletnamesinin 2025 yılı Ücreti: 1.100 TL
- Genel Vekaletname vermek için 2025 yılı Ücreti: 1.000 TL
- Araç Alım Satımı için vekaletname 2025 yılı Ücreti: 1.400,00 TL
- Tapu İşlem Yapabilmek için vekaletname 2025 yılı Ücreti: 2.000,00 TL kadardır.
Bu bedeller vekaletnamenin sayfa sayısına, fotoğraflı olup olmadığına göre değişkenlik göstermektedir.
Noter Çalışma Saatleri 2025 - Noter Kaçta Kapanıyor
Noterler, gerçek ve tüzel kişilerin resmi işlemleri ile ilgili çalışmalarını yapmak için hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Noter mesaisinin göz önünde bulundurularak işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus vardır. Noterlerin bulunduğu bölgeye göre çalışma odalarında değişiklik olabilir. Bazı saatlerde bulunan noterler 08.30 – 17.30 saatleri arasında hizmet verir. Notunuzun çalışma hayatında gideceğiniz bölgeye göre mutlaka teyit edin ve emin olduktan sonra harekete geçin. Aksi halde zamanınızı verimli bir şekilde kullanmakta zorluklar yaşayabilirsiniz.
Ankara Nöbetçi Noter
Noterliklerin çalışma saatleri genellikle 08:30-17:30 arasında olmak birlikte illere göre çalışma saatleri değişkenlik gösterebilmektedir. Son yıllarda ülkemizde nöbetçi noterlik uygulaması başlamış ve her hafta sonu farklı noterlikler nöbetçi olarak hafta sonu da çalışmaktadır.
Ankara Nöbetçi Noterlik Bilgisine https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/NobetciNoterBul.aspx adresinden erişim sağlayabilirsiniz.

Minval Hukuk & Danışmanlık Bürosu Sigorta Hukuku(Trafik ve İş Kazaları), İş Hukuku, Kamulaştırma ve İstimlak, Tazminat Hukuku, Ölüm ve Yaralamalı Trafik Kazalarından Kaynaklanan Maddi ve Manevi Tazminat Davaları, Yangın Sigortaları, Dask Sigortası, İşveren Mali Sorumluluk Sigortaları, Araç Değer Kaybı ve Araç Hasar Bedeli Davaları ile Vatandaşlık Hukuku ve Nüfus Davaları, Göç Davaları, SGK’nın karşılamadığı akıllı ilaç bedellerinin ödenmesi ve ücretsiz temin edilmesi ile ilgili davalar üzerine yoğunlaşmış ve bu alanların her birinde yüzlerce danışanın haklarını ilgili kişi ve kurumlar nezdinde çözüme kavuşturmuştur. Minval Hukuk Bürosunun Kurucu ortaklarının çeşitli site ve dergilerde yayınladığı onlarca makalenin yanında basılan “Sigorta Hukuku ve Tahkim Uygulamaları” adlı bir kitabı da bulunmaktadır.
3 Comments